اختلال عملکرد جنسی چیست؟

اختلال عملکرد جنسی چیست؟

اختلال عملکرد جنسی چیست؟

Blog Article







اختلال عملکرد جنسی مشکل یا مشکلاتی است که فرد ممکن است در هر مرحله از چرخه پاسخ جنسی تجربه کند. این امر مانع از آن می شود که فرد یا زوجین از فعالیت های جنسی رضایت داشته باشند. جنبه های مختلف چرخه پاسخ جنسی شامل هیجان، ارگاسم، فلات و وضوح است.

تحقیقات نشان داده است که حدود 43 درصد از زنان و 31 درصد از مردان از نوعی اختلال عملکرد جنسی رنج می برند. این مشکل در هر زمان ممکن است رخ دهد و هم مردان و هم زنان ممکن است اختلال عملکرد جنسی را تجربه کنند و با افزایش سن احتمال افزایش می‌یابد.

برای ارتباط با بهترین روانشناس زن در تهران اینجا کلیک کنید






چه کسانی تحت تاثیر اختلالات جنسی هستند؟





اختلال عملکرد جنسی بسیار قابل پیشگیری است. به طور عمده 43 درصد از زنان و 31 درصد از مردان را مبتلا می کند. اختلالات جنسی، از جمله اختلال نعوظ در مردان و زنان، در 10 تا 20 درصد از مردان و زنان دیده می شود و در مردان به شدت مرتبط با سن است. اختلال ارگاسم در زنان نسبتاً شایع است.

انزال زودرس شایع ترین شکایت جنسی مردان است. اختلالات درد جنسی در 10 تا 15 درصد از زنان و کمتر از 5 درصد از مردان گزارش شده است. اختلال عملکرد جنسی به طور مستقیم بر عملکرد بین فردی و کیفیت کلی زندگی در مردان و زنان تأثیر می گذارد.






انواع اختلالات جنسی چیست؟





  • اختلال خواسته ها:اختلال امیال به این معناست که فرد به هیچ نوع فعالیت جنسی علاقه چندانی ندارد یا علاقه چندانی ندارد. اینها مشکلاتی هستند که فقدان یا فقدان میل جنسی هستند که به عنوان اختلال میل جنسی یا کم میل جنسی نیز شناخته می شود.

    سطح پایین هورمون زنانه - استروژن و هورمون مردانه - تستوسترون، میل جنسی را در هر دو کاهش می دهد. این می تواند به دلیل شرایط پزشکی مانند قند خون، بیماری قلبی، به دلیل تعارضات روابط، خستگی، ترس، افسردگی و اضطراب باشد.

  • اختلال برانگیختگی:اختلال برانگیختگی به این معناست که فرد از نظر عاطفی برای رابطه جنسی آماده است اما بدن از همکاری امتناع می کند. این اختلال می تواند هم در مردان و هم در زنان رخ دهد که در آن افراد یا هر دو زوج ممکن است هیچ لذت و هیجانی از فعالیت جنسی نداشته باشند.

    در مورد خانم ها ممکن است سردی و در آقایان اختلال نعوظ باشد. برخی از مردان متوجه می شوند که فقط می توانند نعوظ نسبی را حفظ کنند یا ممکن است اصلاً نتوانند به دست آورند. افراد مبتلا ممکن است متوجه شوند که از فعالیت جنسی لذت نمی برند.

  • اختلال ارگاسم:اختلال ارگاسم به این معناست که فرد از نظر عاطفی برای رابطه جنسی آماده است اما نمی تواند به اوج خود برسد. تأخیر یا عدم ارگاسم ( اوج گرفتن ) یکی از مشکلات رایج زنان است، اما مردان نیز می توانند با آن مواجه شوند.

    این می تواند ناشی از عوامل فیزیکی یا به دلیل درد در حین فعالیت جنسی و شاید برخی تغییرات هورمونی باشد. در مردان، بیشتر اختلالات ارگاسم مربوط به اختلال انزال است.

  • اختلال درد:اختلال درد به این معنی است که فرد در حین عمل درد را تجربه می کند. اختلال درد در حین فعالیت جنسی می تواند هم مردان و هم زنان را تحت تأثیر قرار دهد که عمدتاً به دلیل خشکی واژن یا روغن کاری ناکافی محدود به زنان است.

    ممکن است ناشی از عدم تحریک یا عدم هیجان باشد یا ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی در دوران یائسگی، بارداری یا شیردهی باشد. در مورد یک مرد، پریاپیسم به معنای نعوظ دردناک است. این می تواند به دلیل عفونت هایی مانند پروستاتیت، عفونت های ادراری و تبخال تناسلی رخ دهد. این درد ممکن است برای چند ساعت ادامه یابد.




چه کسانی تحت تاثیر اختلالات جنسی هستند؟




هم زن و هم مرد ممکن است با اختلال عملکرد جنسی مواجه شوند. این موضوع در سنین بالای 40 سال شایع است زیرا به عامل سنی مربوط می شود.




Report this page